Mūsų naujienos

2017-02-15 Lietuvos Nepriklausomybė ir Kazys Bradūnas.

Švęsdama Nepriklausomybės šventę, Lietuva šiemet mini ir žymaus lietuvių išeivijos poeto-publicisto, patrioto Kazio Bradūno 100-ąsias gimimo metines. Ta proga Fabijoniškių skyriuje visą dieną skambėjo lietuviška muzika, o salėje vyko šventinis renginys.
Kazys Bradūnas ir Lietuvos Nepriklausomybė – tai du neatsiejami dalykai. Š is rašytojas gimė pačiame Lietuvos nepriklausomybės priešaušryje – 1917 metų vasario 11 – ąją, o 1918 m. vasario 16 – ąją Signatarų rūmuose, Vilniuje buvo pasirašytas Nepriklausomybės aktas. Drauge su kitais lietuvių išeivijos rašytojais Kazys Bradūnas vystė kultūrinę, literatūrinę veiklą emigracijoje. Mokiniai buvo supažindinti su svarbiausiais rašytojo biografijos faktais, nuveiktais darbais.
2017svesk1
Mokinių ir mokytojų lūpomis skambėjo poeto eilės, laiškų fragmentai.
2017svesk
Šventinį renginį vainikavo skambi, patriotinė Kipro Mašanausko dainą „Kokia nuostabi Lietuva esi“, kurią susikabinę rankomis dainavo visi šventės dalyviai. Visi pajutome svarbią tiesą: kokie mes – tokia ir Lietuva. Ir nesvarbu, kaip toli nueisime, kiek valstybinių sienų pereisime, mums niekada nepavyks ištrinti to, kas įrašyta genuose…
Mokytojų Arvydo, Rūtos ir Daivos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *