Mūsų naujienos

2020-10-20 Lazeriu apie himną ir vienybės jėgą.

Lazerio spindulys šiandien Viršuliškių skyriaus salėje rodė Lietuvos himno spalvas ir dažnius.
Mokslo, meno ir šiuolaikinių technologijų sintezės judėjimo „Sintezija“ įkūrėjas Julius Žėkas mūsų mokiniams rodė instaliaciją „Tautiška giesmė“.
himnas4
Šioje „statinėje”, kaip sakė autorius, panaudoti 2 išradimai mokslo bei technologijų pasaulyje: pirmą kartą pasaulio istorijoje buvo nuaustas garsas (pavyko garso analizės programas suderinti su kompiuterizuotų žakardinių staklių audimo programomis) bei sukurta absoliučiai unikali garso, vaizdo ir judesio sinchroninė sistema. Jos pagalba lazerio spindulys parodo šiuo metu skambantį garso momentą.
  himnas3
– Tai unikalus, pasaulyje analogų neturintis kūrinys. Jis sujungia mokslo (fizikos, akustikos, fonologijos…), meno (tekstilės, muzikos, poezijos..) ir technologijų (spektrografinės analizės, žakardinio audimo, optikos, iliuminacijos, instaliacijos…) sritis, – paskelbė šios idėjos autorius. Ir čia pat turėjo paaiškinti pasakytų terminų prasmę labiau žmogiška kalba. Bet 40 minučių trukęs pokalbis buvo net ne apie šį šiuolaikinių technologijų kūrinį. Autorius jį pateikė kaip pavyzdį, ką gali sukurti vieno tikslo siekiantys žmonės ir kvietė mūsų mokinius elgtis panašiai.
himnas
– Juk okupantų tankus iš mūsų šalies išginė už rankų susikibę žmonės. Beginkliai. Tuo nustebino visą pasaulį. Ir jūs galite nustebinti. Bet turite veikti kartu, – tikino J.Žėkas.