Mūsų naujienos

2018-03-13 Lankėsi Vilniaus Baltupių progimnazijos aštuntokai.

2018 m. kovo 12 d. Fabijoniškių skyriuje profesinio orientavimo užsiėmimuose lankėsi Vilniaus Baltupių progimnazijos aštuntokai. Mokytoja metodininkė Daiva Atmanavičienė ir vyr. profesijos mokytoja Natalja Palubinskienė supažindino juos su Vilniaus statybininkų rengimo centro profesinio pasirinkimo galimybėmis, mokomomis specialybėmis.

2018svec1

Fabijoniškių skyriaus vedėjas Vytautas Nekrošius aprodė mokiniams Statybos sektoriaus praktinio mokymo dirbtuves. Svečiai galėjo pamatyti ir užduoti klausimus centro mokiniams, kuriems tuo metu vyko praktinės pamokos. Po ekskursijos aštuntokai buvo pakviesti išbandyti įvairias specialybes.

2018svec

Santechnikų dirbtuvėse mokiniai, prižiūrimi profesijos mokytojo Gintauto Bimbirio, pagal schemą, iš plastikinių vamzdžių, polifuzinio suvirinimo būdu pagamino vamzdyną.

2018svec2

Su dideliu susidomėjimu klausėsi elektrikų profesijos mokytojo Jono Buzio pasakojimo apie nuolatines ir kintamąsias sroves ir atliko transformatoriaus tyrimą.

 

2018svec4

Profesijos mokytoja Laima Juškėnienė mokiniams, pasirinkusiems floristikos užsiėmimą, padėjo sukurti medžio šakelių ir ryšulėlius su dekoratyviniais obuoliukais ir plačiau supažindino su floristikos specialybe. Kartu su dažymo darbų mokytoja Daiva Borisevič mokiniai atliko medinių padėkliukų dažymą naudojant trafaretą.

Informaciją pateikė Natalja Palubinskienė