Mūsų naujienos

2017-01-12 Apie laisvę kalbėjo Svaras.

sausio

Viršuliškių skyriaus bendruomenės  Sausio 13-jai skirtame renginyje šiemet  svečiavosi ne tik mūsų buvusio mokinio Dariaus Gerbutavičiaus mama, bet ir šalyje žinomas atlikėjas Gabrielius Liaudanskas – Svaras.

2017sausio1

– Mes su Dariumi buvome draugai, o štai su jo mama susipažinau tik šiandien, – netikėtu įvykiu džiaugėsi dainininkas. Jis priminė, kad  Darius priklausė Šaulių sąjungai ir prisipažino, kad šiai patriotinei organizacijai  pats priklauso ir dabar.

2017sausio2

Svaro pasakojimas apie jo asmeninį laisvės suvokimą derėjo prie renginio organizatorių sumanymo. Pirmas apie tai, kaip supranta laisvę kalbėjo aštuonmetis, po jo – septyniolikametė,  atkovotos laisvės bendraamžis 26-metis, 35 metų mergina ir tada prabilo Svaras, kuriam anuomet buvo 17-ka. Buvusi Dariaus Gerbutavičiaus klasės auklėtoja Genė Jurkūnienė pasidalino savo prisiminimais apie prieš 26 metus šalį sukrėtusius įvykius.

Renginio programoje dalyvavo Karoliniškių muzikos mokyklos mokiniai.

2017sausio3

Tradicija tapo Laisvės gynėjų dieną užbaigti  ir mažojo futbolo turnyrą Dariaus  Gerbutavičiaus taurei laimėti.

2017sausio4

Šiemet ją iš Dariaus mamos rankų paėmė Vilniaus Karoliniškių gimnazijos komandos kapitonas. Finalinėje dvikovoje jie įveikė mūsų mokyklos futbolininkus.

2017sausio6

2017sausio5

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *