Mūsų naujienos

2017-03-11 Aš myliu Lietuvą.

    Kovo 10 d. Fabijoniškių skyriaus Aktų salėje vyko renginys, skirtas Kovo 11- ajai. Tarp daugybės neeilinių dienų yra itin didžios dienos, viena jų – Kovo 11-oji  Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Kad ši šventė išties didinga, abejonių nėra. Ši diena nulėmė tai, jog šiandien galime gyventi laisvoje šalyje, esame laisvi, pripažinti…

                      Mokiniams buvo priminti svarbiausi istoriniai įvykiai, vykę 1940-1990 m.: pirmoji sovietinė okupacija, II-asis pasaulinis karas, vokiečių okupacija, antroji sovietinė okupacija ir jų pasekmės mūsų tautai. Visi šie įvykiai mokiniams buvo priminti tuo tikslu, jog jie geriau įvertintų nepriklausomybės dovaną bei susimąstytų, ką gali padaryti, kad būtų geresni piliečiai.

2017kovas3

Savo džiaugsmą galima išreikšti šimtais būdų, tačiau šiai šventei paminėti, organizatorių nuomone,  labiausiai tinkamas būdas – savo žinių pademonstravimas. Todėl buvo surengta viktorina-konkursas tarp 11-12 klasės mokinių. Tarpusavyje varžėsi 6 komandos: Af 6-1, AMf 6-2, SVf 6-3, Af 5-1, Af 5-2 ir SVf 5-3. Viktoriną-konkursą sudarė prisistatymas ir 4 etapai.

2017kovas2

Pirmojo etapo metu mokiniai turėjo galimybę įrodyti, jog būtent jų komanda geriausiai išmano pagrindinį šalies įstatymą – LR Konstituciją. Antrojo ir trečiojo etapų metu komandoms buvo pateikti klausimai apie XX-XXI amžių istorinius įvykius, žymius žmones, jų nuopelnus. Pati įdomiausia ir netikėčiausia komandoms, žiūrovams buvo ketvirtoji – kūrybinė užduotis. Jos metu mokiniai per 12 minučių turėjo sukurti eilėraštį apie Lietuvą, o vėliau – komandų kapitonai išraiškingai jį padeklamuoti. Kūrybos rezultatais buvo nustebinti ne tik žiūrovai, organizatoriai, vertinimo komisija, bet ir patys dalyviai. Konkurso dalyviams per trumpą laiką pavyko sukurti išties puikius, patriotine dvasia trykštančius eilėraščius.

2017kovas1

Komandos šauniai susitvarkė su visomis užduotimis. Nebuvo pamiršti ir žiūrovai, jiems buvo pateikta 10 klausimų. Aktyviausieji buvo apdovanoti saldžiais ir praktiškais prizais. Atėjus kulminaciniam momentui buvo įvardinti ir apdovanoti nugalėtojai. Komisijai susumavus komandų surinktus taškus, paaiškėjo, kad pirmąją vietą užėmė Af 6-1, antrąją SVf 5-3, trečiąją Af 5-1 grupės.

2017kovas

Prizininkai buvo apdovanoti ne tik medaliais bei pagyrimo raštais, bet ir dovanomis: pirmosios vietos laimėtojai – edukacine visos dienos išvyka į Anykščius, antrosios ir trečiosios – apsilankymu televizijos bokšte. Komandų, užėmusių 4-6 vietas, nariams buvo įteikti paguodos prizai – pietų kuponai mokyklos valgykloje.

Renginio metu buvo apdovanoti ir geriausiai savo grupėse parašę diktantą mokiniai.

 

                                                                             Mokytojos Daivos informacija