Mūsų naujienos

2019-12-06 Tarptautinio konkurso „Statybininkas 2019″ didžioji taurė mūsiškių rankose.

„Jei esate čia – tai jau laimėjimas – esate geriausi. O, kad vertintojai priekabiai apžiūrinės jūsų darbą ir surikiuos į kažkokią eilę, tikrai nėra labai svarbu – reikia į tai žvelgti kaip į pamokymą, kur dar galite tobulėti”, – prieš skelbdama tarptautinio konkurso „Statybininkas 2019″ pradžią sakė šiuo metu Vilniaus statybininkų rengimo centro (VSRC) veiklai vadovaujanti Daina Kiršanskienė. Ir aštuonios komandos čiupo įrankius, medžiagas – užduočiai atlikti buvo skirtos 5 valandos.

Vertinimo komisijos pirmininkas UAB BAUROC direktorius Alvidas Musius dalyvius kvietė dirbti neskubant ir pažadėjo stebėti visą darbų eigą. Jis pabrėžė, kad šį kartą, įvykdžius užduotį, sienų storio milimetrų su liniuote negaudys – labiau rūpės, kaip konkurso dalyviai supranta darbo su skiediniais bei medžiagomis technologijas, kokie būsimųjų statybininkų saugaus darbo įgūdžiai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovė Rūta Žukauskaitė konkurso dalyviams palinkėjo užduotį atlikti lengvai, patarė nesijaudinti, nes kiekvienoje veikloje reikia atrasti ir malonumo.

2019taure3

Prasidėjus darbui, VSRC Viršuliškių skyriaus dirbtuvėse liko tik konkurso dalyviai ir užduoties atlikimo vertintojai. Mokinius atlydėjusieji mokytojai išėjo mokytis. Konkurso organizatoriai jiems surengė seminarą apie technologines statybų sektoriaus naujoves, nuvežė į realią statybų aikštelę, kur jos taikomos.

2019taure1

Tuo tarpu dirbtuvėse konkurso dalyviai vis gręžiojasi – kam sparčiau sekasi? Kažkas dar tik konstrukciją mūrija, o kažkas jau sienos apšiltinimui skirtą putplastį pjausto. Ir neramu darosi… Bet ką nors pasakyti apie pirmaujančius ar atsiliekančius galėjo tik darbų vertintojai. O jie kažką žymėjo savo užrašuose ir tylėjo.

2019taure2

Pirmos trys darbo valandos pralėkė akimirksniu, net mokytojų niekas nepasigedo. Vertinimo komisija džiaugėsi mokinių savarankiškumu. Pietų patiekalus virškinti nebuvo patogu – užduočiai pabaigti liko tik dvi valandos. Ir jos ištirpo. Beliko sutvarkyti darbo vietas ir laukti įvertinimo.

Užduoties vertintojų nuomone, trečiai vietai skirta taurė iškeliavo į Estiją. Prieš apdovanojimų dalijimą konkurso dalyviai trumpai papasakojo savo potyrius. Visi buvo vieningos nuomonės – užduotis sudėtinga. Nors visi prieš konkursą buvo gavę jos brėžinius ir savo mokyklų dirbtuvėse treniravosi, bet ne su tokiomis medžiagomis, kurias gavo Vilniuje. Tiesa, VSRC komanda turėjo progos išbandyti tokias medžiagas. Paaiškėjo, kad ir svečiai iš Estijos savo mokyklos dirbtuvėse su konkursui pateiktais skiediniais bei apšiltinimo medžiagomis gerai pažįstami. Antrai vietai skirta taure džiaugėsi Kėdainių profesinio rengimo centro komanda, kurioje dirbo vienintelė konkurse dalyvavusi mergina Gabija Urbonaitė. Iš šalies žvelgiant atrodė, kad ji su kolega Luku Brazinsku gali net nespėti atlikti užduoties. Dirbo neskubėdami. Spėjo, o darbas priekabiems vertintojams įtiko. Jūs tik pagalvokit – darbų vertinimo komisija apšiltinimo sienoje net kontrolinius pjūvius padarė. VSRC komandos – Tomašo Bakšanskio su Edgaru Grigoravičiumi tai nejaudino. Juos mokytojai Arūnas Aleliūnas ir Antanas Česas taip ištreniravo, kad vaikinai užtikrintai atėjo pasiimti didžiausios taurės. Jie tapo konkurso “Statybininkas 2019” nugalėtojais.

Prizininkams  Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovė Rūta Žukauskaitė įteikė ir diplomus su ministro Algirdo Monkevičiaus parašais. Rėmėjų dovanomis džiaugėsi visi dalyviai.

Konkursą „Statybininkas 2019“ organizavo „Henkel Balti OU“, „Ceresit“, UAB „Bauroc“, UAB „Finnfoam“, Lietuvos statybininkų asociacija, VšĮ Vilniaus statybininkų rengimo centras, Architektūros ir statybos profesinio mokymo metodinė komisija.

Dėl taurių varžėsi 8 komandos: Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras, mokiniai Alvidas Cibulskis ir Jonas Reketis, kuriuos ruošė mokytojos Asta Grikštienė ir Ina Liniova
Vilniaus statybininkų rengimo centras, mokiniai Tomaš Bakšanski ir Edgaras Grigoravičius, kuriuos ruošė mokytojai Antanas Česas ir Arūnas Aleliūnas, Kėdainių profesinio rengimo centras, mokiniai Lukas Brazinskas ir Gabija Urbonaitė, kuriuos ruošė mokytojai Vida Radavičienė ir Alvydas Beteika, Telšių regioninis profesinio mokymo centras, mokiniai Tadas Kasparavičius ir Vilius Mikalauskas, kuriuos ruošė mokytojai Ramūnas Bunkevičius ir Edmondas Kumža, Šiaulių profesinio rengimo centras, mokiniai Valentinas Vepštas ir Kornelijus Ružinas, kuriuos ruošė mokytojai Gintaras Jevarauskas ir Jūratė Baltramaitytė, Mažeikių politechnikos mokykla, mokiniai Mantas Gintalas ir Tomas Skruibis, kuriuos ruošė mokytojai Domininkas Niūniava ir Vida Karvauskienė, Kauno technikos profesinio mokymo centras, mokiniai Domantas Grinevičius ir Antanas Petravičius, kuriuos ruošė mokytojai Edmantas Viliušas ir Zoras Karvelis, iš Estijos Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus mokyklos atvyko mokiniai Vadim Kalugin ir Vladislav Ivanov, kuriuos ruošė mokytojai Zabegaev Nikolay ir Smirnov Vladimir.