Mūsų naujienos

2019-09-12 Pamoka statybų aikštelėje.

Rugsėjo 12 dieną Vilniaus statybininkų rengimo centro apdailininko (statybininko) specialybės pirmo kurso AF19-1 grupės mokiniai lankėsi transporto ir logistikos grupės „Transekspedicija“ statybų aikštelėje. Įmonė Vilniaus rajone, Galinės kaime, prie kelio Vilnius–Panevėžys stato 34.400 kv. m ploto sandėlių ir administracinių patalpų kompleksą.

2019ekskur

Čia vyko pamoka – ekskursija „Statybos darbų organizavimo ypatumai. Tvarkos ir darbų saugos svarba statomame objekte“. Mokiniai sužinojo faktus apie naujo objekto statybą, aplankė statybvietės erdves, pamatė, kaip atliekami bendrieji statybos darbai. 

2019ekskur1 

Brigadininkai papasakojo apie monolitinių betono ir gelžbetonio konstrukcijų klojinių įrengimo technologiją. Automobilinio strėlinio krano operatorius kalbėjo apie krano technines charakteristikas, akcentavo tvarkos ir darbų saugos svarbą statomame objekte. Alkūninio keltuvo operatorius pademonstravo kaip dirbama su mobiliąją kėlimo platforma.

2019ekskur3

Mokiniai pamatė, kaip atliekami žemės darbai, kaip montuojamos surenkamos stogo konstrukcijos, kaip sandėliuojamos perdangų plokštės, armatūra ir kitos medžiagos, kaip rūšiuojamos  statybinės atliekos.

Apsilankymo pabaigoje statybininkai atsakė į mokinių klausimus.

Ekskursiją organizavo profesijos mokytojos Natalja Palubinskienė ir Liucija Jarmolkovič.