Mūsų naujienos

2019-04-24 Būsimieji apdailos montuotojai varžosi sostinėje

Šiandien vienuolikos statybinio profilio šalies profesinių mokyklų atstovai Vilniuje išbandys savo jėgas profesinio meistriškumo konkurse ,,APDAILOS MONTUOTOJAS 2019“.

2019resta1

Jis vyksta Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo (Laisvės pr. 5), kur prasidėjo 26-oji tarptautinė statybų paroda ,,RESTA 2019“.

2019resta2

Komandos, kuriose dirba po du mokinius, per dvi dienas (balandžio 24-25 d.)  turės pagal brėžinį sumontuoti gipso kartono konstrukciją.

2019resta4

Mūsų mokyklos komandoje – Lukas Michalovskis ir Rytis Vileikis, kuriuos paruošė profesijos mokytojai Vidas Ringelevičius ir Arūnas Aleliūnas.

Konkursą organizuoja Lietuvos statybininkų asociacija, Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Vilniaus statybininkų rengimo centras, UAB „Knauf“, Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO.

Konkurso tikslai – ugdyti mokinių profesinį meistriškumą ir suteikti galimybę geriausiems mokiniams parodyti savo profesinių gebėjimų lygį, pasitikrinti, ar rengiami būsimieji specialistai sugeba realizuoti vieną iš pagrindinių ūkio veiklos krypčių tikslą: didinti pastatų energetinį efektyvumą, patikrinti, ar efektyviai panaudojamos medžiagos pagal paskirtį, kaip laikomasi statybos darbų technologinių procesų, kokybės reikalavimų, darbuotojų saugos ir sveikatos normų.

Vertinimo komisija nuolat stebės konkurso dalyvių darbų saugą ir fiksuos jos pažeidimus (netinkama ar netvarkinga darbo apranga, netvarkinga darbo vieta, nesilaikoma asmeninių darbo saugos reikalavimų).

2019resta3

Konkurse dalyvauja Tauragės, Kėdainių, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio rengimo centrų, Telšių regioninio profesinio mokymo centro, Kauno technikos profesinio mokymo centro,  Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, Mažeikių politechnikos mokyklos, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro ir Vilniaus statybininkų rengimo centro komandos.

Konkurso prizininkai bus apdovanoti Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos diplomais, o visi dalyviai – Lietuvos statybininkų asociacijos diplomais, organizatorių padėkos raštais ir rėmėjų įsteigtais prizais, dovanomis.

Šių metų ,,RESTA 2019” tema – ATEITIES STATYBA.

RESTA – didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė statybų paroda, skirta visiems statantiems, renovuojantiems ir besidomintiems naujausiomis technologijomis.

Parodoje pristatomos statybų rinkos naujienos, medžiagos, įranga, skaitmeniniai sprendimai, aplinkotvarkos tendencijos. Joje kasmet dalyvauja daugiau kaip 500 įmonių iš Lietuvos ir daugelio Europos valstybių.