Mūsų naujienos

2018-03-23 Konkursas „Vanduo – gyvybės šaltinis“

Kovo 22 – oji – pasaulinė vandens diena. Tą dieną mūsų centro Fabijoniškių skyriuje vyko nacionalinis gamtamokslinis 11-12 klasių mokinių konkursas „Vanduo – gyvybės šaltinis“. „Pažvelk į vandens lašą, ir pamatysi visą pasaulį“, – byloja romėnų patarlė. Visiems verta pamąstyti  apie brangiausią mūsų   žydrosios planetos turtą – vandenį.
2018vanduo
Į konkursą atvyko net 6 komandos iš: Panevėžio, Alytaus, Švenčionių profesinio rengimo centrų, Vilniaus statybininkų rengimo centro Viršuliškių ir Fabijoniškių skyrių  bei Dieveniškių technologijų ir verslo mokyklos. Dalyviams buvo pateiktos dalykinės, loginės, kūrybinės užduotys.
2018vanduo2
Mokiniai ne tik išradingai pristatė namų darbus, bet ir pademonstravo puikias žinias apie vandenį. Prizinę pirmąją vietą laimėjo Alytaus profesinio rengimo centro ir Vilniaus statybininkų rengimo centro Fabijoniškių skyriaus komandos. Antroji vieta atiteko Panevėžio profesinio rengimo centro mokiniams. Visi konkurso dalyviai bei juos rengę mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais ir dovanėlėmis.