Mūsų naujienos

2017-12-15 Pilietiškumo pamoka VSAT Vilniaus rinktinėje

2017suo1  

Šaltas  žiemiškas oras gruodžio 14 dieną nenustelbė smalsių A17-1 mokinių noro sužinoti kaip dirba Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.  Svarbiausias Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) veiklos tikslas – palaikyti nustatytą valstybės sienos teisinį režimą bei atitikti šalies narystės Europos Sąjungoje reikalaujamą sienų kontrolės lygį. Mokiniai lankydamiesi VSAT Vilniaus rinktinėje susipažino su sudėtingu pasieniečio darbu, tarnybinėmis patalpomis bei transporto priemonėmis, sužinojo apie  kinologinę veiklą, apžiūrėjo  dresūrai naudojamus daiktus.

2017suo2

Didžiulio susidomėjimo ir emocijų sulaukė Kinologinės veiklos skyriaus pareigūnų parodytos programos su tarnybiniais šunimis. Ne mažiau įdomu mokiniams buvo apžiūrėti šaudyką, kurioje buvo paaiškinta kaip vyksta šaudymo pratybos, kokius ginklus naudoja pasieniečiai ir kokiais atvejais.

2017suo3

Labai naudinga ir informatyvi buvo bendruomenės pareigūnės paskaita apie nepilnamečių įtraukimą į nusikalstamas veikas bei dalyvavimo jose pasekmes.

  Dėkojame VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnams už rūpestį, kantrybę ir nuoširdų bendravimą.

Asta Lukšienė

Iveta Tomkevičienė