Mūsų naujienos

2016-12-23 Popietė „Advento rimty susimąstom…“

Gruodžio 23 d. VSRC Fabijoniškių skyriuje vyko popietė „Advento rimty susimąstom…“. Advento ir Kalėdų laikotarpiai yra turtingi papročiais, tradicijomis, su kai kuriomis iš jų buvo siekiama supažindinti mokyklos mokinius bei kitus bendruomenės narius.

Popietė prasidėjo mokinių eilėmis, priverčiančiomis susimąstyti apie Advento prasmę bei reikšmę šiuolaikinio žmogaus gyvenime. Šio laikotarpio dvasią pabandė perteikti „šeima“, kuri ir supažindino mokyklos bendruomenę su darbais, kurie buvo dirbami šiuo metu praėjusiame šimtmetyje, žaidimais, dainomis, draudimais, kitomis tradicijomis. Mokiniai sužinojo, kad per Adventą nevalia: linksmintis (šokti, dainuoti, burtis, lankyti merginas, pramogauti ir t. t.), dirbti trankius darbus, keiktis ir pan. Tačiau… Reikėtų atsiminti, kad daina dainai nelygu. Seniau per Adventą žmonės, laukdami saulės sugrįžimo, atlikdavo įvairias apeigas. Joms būdavo skirta daug dainų. Mokiniai taip pat buvo supažindinti ir su Kūčių dienos bei  vakaro papročiais, burtais, valgiais, jų prasme.

Mokyklos bendruomenės narius su artėjančiomis šventėmis pasveikino ir parapijos klebonas, ir centro administracija. Popietės metu keletą klasikinės muzikos kūrinių atliko centro mokinys bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtinis Gopalas Michailovskis su draugais.

Popietės pabaigoje visi vaišinosi prie bendro gausiai Kūčių patiekalais nukrauto stalo, kurį paruošė mokiniai, mokytojai, valgyklos darbuotojos ir linkėjo vieni kitiems šiltų, jaukių švenčių bei laimingų ateinančių Naujųjų metų.

Daiva Atmanavičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *